Uslovi poslovanja

UVJETI POSLOVANJA

Molimo Vas da pozorno pročitate uvjete korištenja prije korištenja www.marinastores.hr internet stranice na bilo koji način.

Usluge internetske trgovine Lalizas Marina d.o.o. vrijede za kupce sa prebivalištem na području Republike Hrvatske.

Proces kupnje potrebno je završiti do kraja.

Narudžbom proizvoda putem Internet trgovine Lalizas Marina d.o.o.  prihvaćate uvjete kupnje koji su navedeni na Internet trgovini.

Kupac možete postati ukoliko ste punoljetna osoba, starija od 18 godina i ukoliko prihvaćate naše ovdje navedene uvjete korištenja, opće uvjete poslovanja i uvjete kupnje koji su dostupni neposredno prije završetka kupnje.

Cijene prikazane u Internet trgovini su maloprodajne cijene i izražene su u hrvatskoj valuti, u kunama.

Kupoprodajni ugovor između korisnika i Lalizas Marina d.o.o. postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH.

Tvrtka Lalizas Marina d.o.o. obvezuje se poslovati u skladu sa legitimnim zakonima Republike Hrvatske.

Lalizas Marina d.o.o. zadržava pravo ne izvršiti naplatu i dostavu proizvoda kupcu ako je kreditna/debitna kartica neispravna ili se ne može autorizirati.

Lalizas Marina d.o.o  zadržava pravo ne izvršiti naplatu i dostavu proizvoda kupcu ako postoji sumnja u prijevaru ako pri tome elektroničkom poštom ili telefonskim pozivom obavijesti kupca.

Lalizas Marina d.o.o. zadržava pravo ne izvršiti naplatu i dostavu proizvoda kupcu ako nije moguće kontaktirati kupca.

Lalizas Marina d.o.o. zadržava pravo ne izvršiti naplatu i dostavu proizvoda kupcu ako je adresa ne postojeća ili se iz danih podataka ne može dostaviti proizvod na tu adresu.

Lalizas Marina d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu prouzročenu ne realiziranjem narudžbe.

Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda od strane Lalizas Marina d.o.o zbog toga što proizvod trenutno nemamo na zalihi ili ga više ne možemo naručiti od dobavljača, dužni smo kupca obavijestiti pismenim putem te kupac tada može odlučiti:

- želi li otkazati narudžbu i u tom slučaju naplata niti dostava neće biti realizirana; - prihvatiti novi rok isporuke, ukoliko proizvod možemo naručiti od dobavljača i tada moramo kupca obavijestiti o očekivanom roku isporuke; - ukoliko ne možemo identičan proizvod naručiti od dobavljača po identičnim uvjetima, tada možemo kupcu ponuditi zamjenski proizvod sličnih karakteristika, po tada važećoj cijeni za taj proizvod.

KUPAC

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja uputi narudžbu Prodavatelju u www.marinastores.hr  internet trgovini trgovačkog društva Lalizas Marina d.o.o.

Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Prodavatelj ne preuzima odgovornost za ugovore sklopljene protivno ovoj odredbi.

Kupac nije osoba koja samo zatraži informativnu ponudu putem marinastores.hr internet stranice.

PRODAVATELJ

Prodavatelj je trgovačko društvo Lalizas Marina d.o.o. , Josipa Jovića 8, 21000 Split, Trgovački sud u Splitu, OIB: 44078172624, te djeluje putem internetskih stranica prodaje, internet trgovina www.marinastores.hr

CIJENE

 Cijene su izražene u kunama (kn), sadrže PDV, vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu. Takve situacije su izvanredne i za njih se Lalizas Marina d.o.o. unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

JEZIK

Jezik komunikacije na marinastores.hr je hrvatski književni jezik.

AKCIJSKA PRODAJA

Tvrtka Lalizas Marina d.o.o. će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.

Nakon proteka roka akcijske prodaje, tvrtka Lalizas Marina  d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

FOTOGRAFIJE I OPISI

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. www.marinastores.hr  nastoji što točnije navesti karakteristike proizvoda. Zadržavamo pravo razlike u opisu i fotografiji proizvoda. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave!

NARUDŽBA

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje elektronskim obrascem, telefonskim putem ili putem maila.
Web trgovina je podijeljena na glavne kategorije i podkategorije. U podkategorijama se nalaze proizvodi iz naše ponude. Ukoliko niste pronašli traženi proizvod u web trgovini možete nas kontaktirati preko emaila croatiawebshop@lalizas.com ili telefonski +385 21 669 060 te zatražiti traženi proizvod. Postoji vjerovatnost da ga možemo isporučiti ali nije oglašen za prodaju.

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-mailom nakon obavljene kupnje.

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na Marina Stores. webshop trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu Lalizas Marina d.o.o. Takva situacija je izvanredna i ne traje dugo. Tvrtka Lalizas Marina d.o.o. će poduzeti sve potrebne mjere i angažirati sve moguće resurse kako bi ispunio u primjerenom roku isporuku naručenog proizvoda. U slučaju da Lalizas Marina d.o.o. nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupnje proizvoda s Marina Stores webshop trgovine koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. Tvrtka Lalizas Marina d.o.o. otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije. Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom tek kada je kreiran račun.

RASKID UGOVORA

Link to obrazac za raskid ugovora.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor (na primjer, ugovor o kupnji pojedinog proizvoda) ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe. Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na navedenom linku. Ugovor možete raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora. Izravne troškove povrata robe obavezni ste snositi sami. Posebno napominjemo da ste odgovorni za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Prihvaćanjem ovih općih uvjeta, prihvatili ste i odredbe spomenutog pravilnika. Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača.

SERVISNI UVJETI

Prema informacijama koje su dostupne Prodavatelju, servisni uvjeti se razlikuju obzirom na uvoznika, odnosno proizvođača, ali uglavnom glase kako slijedi:

Uvoznik garantira da će proizvod, ako se koristi pravilno i u skladu s priloženim uputama, u garantnom roku pravilno funkcionirati. Servisna mreža zastupnika proizvođača se obavezuje da će na vaš zahtjev podnesen u garantnom roku o vlastitom trošku otkloniti u svojim (ili ugovornim servisnim prostorijama) sve kvarove i tehničke nedostatke proizvoda koji su nastali pri normalnoj uporabi u vremenu na koje se odnosi garancija.

Ukoliko u roku od 45 dana po prijemu proizvoda na servis kvar ne bude otklonjen, servis se obvezuje da će proizvod zamijeniti novim (ili vratiti novac), u dogovoru sa prodavateljem.

Zastupnik je obavezan osigurati servis i rezervne dijelove i nakon isteka garantnog roka, ukupno do 7 godina od datuma kupovine. Garancija počinje danom kupovine. Ukoliko su servisni uvjeti pojedinog servisera različiti od gore navedenih, primjenjuju se servisni uvjeti servisera, za što Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.


JAMSTVO:

Svi artikli kupljeni u internet trgovini marinastores.hr imaju najmanje jednogodišnje jamstvo, a većina artikala, ovisno o proizvođaču ima jamstvo duže od jedne godine. Jamstveni list sastavni je dio isporuke uz naručeni proizvod kupcu. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za cijelo vrijeme jamstvenog perioda. Račun i jamstveni list jedini su dokumenti s kojima kupac može ostvariti svoja prava

REKLAMACIJE

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni proizvodom, isti možete zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 14 dana od primitka. Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je neoštećeni proizvod poslati u originalnom pakiranju sa svom opremom i dokumentacijom s kojim je proizvod bio originalno isporučen. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate.Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. Ukoliko ustanovite, prilikom prve uporabe, da je proizvod koji ste dobili neispravan, molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku izvršili zamjenu za ispravan proizvod. Reklamacije kupci mogu javljati putem telefona +385 21 669060 ili putem e-maila croatiawebshop@lalizas.com. Kupac bi prilikom javljanja trebao znati broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime kako bismo mogli ući u trag narudžbi.

PLAĆANJE

Kupci naručene proizvode i usluge plaćaju na sljedeći način:

 • Općom uplatnicom
 • Virmanskom uplatom
 • Plaćanjem u FINI, pošti, banci ili putem e-bankarstva.
 • Pouzećem prilikom isporuke robe

Prije izvršenja uplate bilo kojim od ponuđenih modela plaćanja Kupac se prvotno mora registrirati i ispuniti online formular za narudžbu proizvoda. Ponuda koju Kupac namjerava platiti ne smije biti starija od 3 radna dana, jer u tom slučaju Prodavatelj ne može garantirati stanje skladišta i dobavljivost naručenih proizvoda. Ukoliko je ponuda ipak starija od 3 radna dana, prije uplate molimo da kontaktirate naše prodajne savjetnike kako bi provjerili mogućnost isporuke traženog proizvoda. Svi podaci potrebni za realizaciju ponude (uplate) nalaze se na ponudi koju Prodavatelj dostavlja Kupcu. U maloprodajne cijene objavljenje na internet trgovini uračunat je PDV. Za ostale informacije o načinima plaćanja molimo da se obratite našim prodajnim savjetnicima.

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 10., kupac može svoje pisane prigovore poslati na e-mail croatiaadmin2@lalizas.com ili na adresu Lovački 1, 21000 Split. Na sve primjedbe i prigovore Lalizas Marina d.o.o. odgovorit će u roku od maksimalno 15 dana.


RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

Politika privatnosti

Politika se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Lalizas Marina d.o.o. poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja svojih internetskih stranica.

Prilikom otvaranja korisničkog računa na marinastores.hr internetskoj stranici, naručivanja proizvoda ili usluga, ispunjavanje anketa, objavljivanja komentara, slanje povratnih informacija, Lalizas Marina d.o.o. može od krajnjeg korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj i datum rođenja, informacije o broju vaše kreditne kartice, datum valjanosti, kod za autorizaciju, te druge s tim povezane informacije. Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka krajnjeg korisnika i nije uvjetovano od strane Lalzas Marina d.o.o.

Lalizas Marina d.o.o. može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja internetskih stranica putem kolačića (cookies), koji ne sadrže osobne podatke, te IP adrese koje su automatski zabilježene u zapisima pristupa. Isti služe da bi web stranica radila optimalno. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Kolačići su jednostavne funkcionalne datoteke koje poboljšavaju doživljaj pregledavanja dok koristite  stranicu. Mogućnost odabira njihovog korištenja se prikazuje prvi put kada posjetite stranicu. Možete odabrati opciju kojom ne prihvaćate kolačiće ili promjeniti njihove postavke u svom pregledniku, međutim, to će utjecati na vaš doživljaj pregledavanja. Oni ne nadziru aktivnost vašeg računala na bilo koji način osim pregledavanja naše stranice i naravno anonimno.

Osim kolačića koje mi stvaramo i za koje smo odgovorni, kolačići trećih strana namjenjeni  marketingu se također mogu koristiti. U tom slučaju relevantni dokumenti su regulirani od strane njih.

Posebno, kolačići se razlikuju u:

Kolačići koji se smatraju "apsolutno potrebnim" ili "potrebnim" za funkcionalnost platforme na ovoj stranici. Ovi kolačići su nephodni kako bi se omogućilo korisnicima da idu na ovu stranicu te da koriste njezine mogućnosti.

"Performansni" kolačići, koji skupljaju informacije o tome kako korisnici dolaze do ove stranice, kao npr. koje stranice posjećuju češće. Oni prepoznaju kako korisnici stupaju u interakciju s našom stranicom, saznaju koje stranice izgleda da sprječavaju svoje korisnike do odu, koje stranice se ne koriste često, koje stranice se učitavaju sporije, koje stranice korisnici obično posjećuju i s kojim serijama. Sve ove informacije nam pomažu u razvijanju i razvoju naše stranice kako bi je učinili korisnijom za korisnika koje će je u budućnosti ponovno posjetiti.

"Funkcionalni" kolačići, koji omogućavaju ovoj stranici da zapamti izbore koje odaberete.

Mi koristimo samo potrebne kolačiće za vašu navigaciju našom stranicom i niste personalizirani.

Također koristimo uslugu Google Analytics kako bismo bolje razumjeli kako posjetitelji upotrebljavaju ovu stranicu. Podaci prikupljeni Google Analytics kolačićem o korištenju ove stranice prenose se i pohranjuju u Google. Ako ne želite pratiti aktivnost Google Analyticsa na ovoj stranici, možete se isključiti pomoću ove veze: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Vaši podaci obrađivat će se u svrhu pružanja informacija o našim ponudama, novostima i događanjima i promocijama. U svim mailovima je mogućnost odjave s liste primatelja.

Društvo prikuplja slijedeće osobne podatke:

 • Ime i prezime
 • Adresa
 • e-mail
 • OIB
 • Kontakt broj
 • Fotografije s događaja
 • Video nadzor
 • IP adresa
 • Broj kreditne kartice, datum valjanosti, kod za autorizaciju

Osobni podaci kandidata za posao te ostale podatke koje razmijenite s nama.

Osobne podatke prikupljamo u određenu i zakonitu svrhu:

 • Slanje obavijesti o događanjima, ponudama, korisnim informacijama i alatima.
 • Vršenja ugovorenih usluga,
 • Video nadzor
 • Vođenja kadrovskih evidencija i računovodstvenih informacija vezanih uz zaposlenike
 • Za potrebe vlastitih evidencija i pružanja drugih usluga, stvaranja baze podataka o kupcima,        te unapređenja usluga.

Te ih dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika.

Sukladno Uredbi o mjerama zaštite osobnih podataka (GDPR – General Data Protection Regulation) na vaš zahtjev omogućiti će vam se uvid u sve vaše osobne podatke kojima raspolažemo, načinu obrade te mogućnosti ograničenja obrade, izmjene ili brisanja istih putem e-mail poruke na croatiawebshop@lalaizas.com. U toj e-mail poruci krajnji korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti ili promijeniti.

Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te Lalizas Marina d.o.o.  poduzima sve mjere potrebne za zaštitu istih sukladno važećoj regulativi i dobrim praksama. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.

Zaštita vaših osobnih podataka znači da:

 •  vaše podatke nećemo koristiti ni za jednu drugu svrhu od one koja je ovdje navedena ili             ugovorena;
 •  vaš kontakt i osobne podatke nećemo dati bilo kojoj trećoj strani osim onih kojima je po            zakonu Lalizas Marina d.o.o. dužan ustupiti takve podatke;
 •  vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo na vaš zahtjev (pravo na prijenos) ili uz sudski nalog;
 •  bilo kada se možete odjaviti iz e-mail liste.

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne uvjetujemo pristup našim stranicama dostavom podataka, te ne  tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za izvršenje naručenih usluga i proizvoda.

Vrijeme čuvanje podataka

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja. U slučaju davanja privole za primanje obavijesti i korisnih informacija, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče.

U slučaju prijava na događaje, gdje nije dana privola za daljnju komunikaciju i slanje obavijesti i korisnih informacija, podatke čuvamo najduže 6 mjeseci, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani. Nakon toga, podaci se trajno brišu ili se anonimiziraju.

Obrada osobnih podataka izvan EU

Osobne podatke Korisnika ne obrađujemo izvan EU.

Prava Ispitanika

Svaki ispitanik u skladu s GDPR uredbom ima određena prava:

a) Pravo na prigovor - Ispitanik ima pravo uložiti prigovor na obrade podataka,

osim ako je drugačije propisano zakonom.

b) Pravo na pristup - Ispitanik ima pravo dobiti potvrdu o obradi osobnih podataka ispitanika, kao i pristup istima sukladno Uredbi.

c) Pravo na brisanje - Ispitanik ima pravo tražiti brisanje osobnih podataka koji se odnose

na njega bez nepotrebnog odgađanja i pod uvjetima navedenima u važećim propisima o

zaštiti podataka.

d) Pravo na ispravak - Ispitanik ima pravo tražiti ispravak netočnih osobnih podataka koji se

odnose na istog.

e) Pravo na prenosivost – Ispitanik ima pravo dobiti podatke u računalno čitljivom obliku, ukoliko je to izvedivo.

Svoja prava ispitanik može ostvariti slanjem e-mail poruke na croatiawebshop@lalaizas.com.

Povreda zaštite osobnih podataka

Svaka osoba koja sumnja da je došlo do kršenja zaštite osobnih podataka zbog krađe ili izloženosti osobnih podataka, mora odmah prijaviti incident s opisom događaja. Obavijest o incidentu prijavite slanjem e-mail poruke na croatiawebshop@lalaizas.com.

Društvo će istražiti sve prijavljene incidente kako bi potvrdio je li došlo do povrede zaštite osobnih podataka (data breach), te poduzeti sve zakonske mjere zaštite osobnih podataka.

Zakonitost obrade

Društvo će obrađivati vaše podatke na zakonit i siguran način, Ukoliko smatrate da Društvo postupa s Vašim podacima na nezakonit način te isto ne može riješiti u suradnji s Društvom, imate pravo uložiti prigovor Nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka – AZOP).

Ako Lalizas Marina d.o.o. ne postupi po zahtjevu korisnika u roku od 30 dana od zaprimanja zahtjeva iz prethodnih stavaka, ili se u tom roku ne očituje, korisnik može Agenciji za zaštitu osobnih podataka podnijeti prigovor

OPĆI UVJETI POSLOVANJA I KORIŠTENJA WEBSHOPA MARINASTORES.HR:


1. OPĆE ODREDBE

1.1. Tvrtka Lalizas Marina d.o.o. pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni www.marinastores.hr, na World Wide Web mreži Interneta. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija.

1.2. U okviru Marina Stores Internet stranice, Lalizas Marina d.o.o.  daje uslugu trgovinskog zastupanja u pravnom poslu prodaje robe između korisnika Internet usluge Lalizas Marina d.o.o.i to Prodavatelja i Kupca, te organizira transport predmeta prodaje.

2. ODGOVORNOST MARINA STORES WEBSHOPA

2.1. Ove Opće uvjete poslovanja i korištenja kao i Izjavu o povjerljivosti Marina Stores webshop-a korisnik prihvaća prilikom posebne registracije na Marina Stores webshopu elektronskim putem što je preduvjet sudjelovanja na Marina Stores webshopu. Tom prilikom svojevoljno ostavlja osobne podatke prema kojima će se Lalizas Marina d.o.o. odnositi sukladno Izjavi o povjerljivosti koja je objavljena na Internet stranici Marina Stores. Lalizas Marina d.o.o poziva korisnika da pročita ove Opće uvjete poslovanja Marina Stores webshop-a te Izjavu o povjerljivosti jer će se ta pravila primjenjivati za korištenje usluga Marina Stores webshop-a kao i u slučaju eventualnog nesporazuma.

2.2. Korisnicima usluga koje pruža Marina Stores  webshop smatraju se registrirani korisnici.

2.3. Korisnik izričito prihvaća da Marina Stores  ne može biti odgovoran za ponašanje korisnika usluga, kao i da rizik od moguće štete u cijelosti snose korisnici usluga, a u skladu sa pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

2.4. Marina Stores  nije odgovoran za eventualnu privremenu nedostupnost stranice www.marinastores.hr ili bilo koje njegove platforme, niti za djelomični ili totalni prekid rada ili pogrešnog rada.

2.5. Marina Stores webshop može biti privremeno nedostupan ili dostupan u ograničenom opsegu, kao rezultat redovnog održavanja sustava u slučaju nadogradnje sustava te zbog problema više sile.

2.6. Marina Stores webshop zadržava pravo izmjene, ukidanja (privremeno ili trajno) bilo kojeg elementa, kao i usluga koje pruža, i sadržaja odnosno unosa, bez prethodnog odobrenja ili obavještenja, uz primjenu dobrih poslovnih običaja.

2.7. Marina Stores nije odgovoran za tehničke probleme koji mogu dovesti do kašnjenja i/ili pogrešne obrade elektroničkih podataka. Na sva pitanja koja nisu regulirana posebnim uvjetima korištenja MarinaStores webshopa, primjenjuju se Opći uvjeti poslovanja, te pozitivno zakonodavstvo Republike Hrvatske, kao i drugi relevantni međunarodni propisi.

2.8. Marina Stores  ne garantira za točnost, pouzdanost, kao ni za sam sadržaj postavljen od strane korisnika. Tekstovi, komentari, fotografije i drugi unosi koje korisnici ostavljaju u za to previđenim rubrikama, moraju biti točni i ispravni. Za točnost na taj način unošenih podataka, odgovaraju korisnici koji su ih unijeli. Točnost unosa podrazumijeva da dolaze iz nekog kompetentnog izvora i/ili osobnog iskustva korisnika. Za svaki pojedini unos isključivu odgovornost snosi korisnik koji je unio podatke.

2.9. MarinaStores  Internet stranica prilikom svog funkcioniranja poštuje društvena pravila i zakone. Korisnik koji uoči problem, povredu, neprihvatljiv sadržaj i sl. dužan je izvijestiti MarinaStores na e-mail adresu croatiawebshop@lalizas.com.

2.10. MarinaStores webshop ne odgovara u slučaju da podaci, slike i drugi elementi Internet stranice povrijede ničija intelektualna ili autorska prava. Ako mislite da je neko vaše pravo povrijeđeno ili da je povrijeđeno pravo trećeg, obavijestite MarinaStores  na croatiawebshop@lalizas.com

2.11. MarinaStores webshop zadržava pravo poništiti nepotvrđene korisničke račune, ili račune koji su neaktivni dulje vremena kao i ukloniti oglase koji su prema kriterijima Lalizas Marina d.o.o. ili zakonskim kriterijima neprihvatljivi za objavu.

2.12. Odnosi na Marina Stores webshopu odvijaju se između Prodavatelja i Kupca (registrirani korisnici Internet stranice Marina Stores webshop-a) uz trgovinsko zastupanje Lalizas Marina d.o.o.. putem MarinaStores internet stranice. Prodavatelj i Kupac mogu biti pravne i fizičke osobe. Izdavanje računa, odnosno sklapanje Ugovora o kupoprodaji robe obvezuje sukladno zakonu Prodavatelja te ne spada u obvezu trgovinskog zastupnika.

2.13. Ukoliko nastane odnos između Prodavatelja i Kupca koji je evidentiran na Marinastores Internet stranici, Lalizas Marina d.o.o. s pozicije trgovinskog zastupnika ispunit će svoje obveze iz ugovora i ovih Općih uvjeta poslovanja.

3. PRAVILA ZA KORISNIKE MARINA STORES WEBSHOPA

Putem Marina Stores webshop-a nije dopušteno sklapati ugovore o prodaji:
• lijekova
• medicinskih i veterinarsko-medicinskih proizvoda
• eksploziva
• duhanskih proizvoda
• oružja
• pornografskih ili erotskih sadržaja te ostalih proizvoda čija je zabrana prodaje na daljinu uređena posebnim propisima.

Prodavatelj sa prihvaćanjem ovih Općih uvjeta poslovanja obvezuje da neće:
• stavljati sadržaje u neodgovarajuće kategorije, odnosno u kategorije portala koje smisleno ili sadržajno odudaraju od unesenog sadržaja.
• kršiti zakone, prava trećih osoba ili ove opće uvjete
• mijenjati uvjete prodaje prema kupcu njegovog proizvoda nakon što je kupac potvrdio ponudu
• odustati od isporuke proizvoda kupcu koji je valjano potvrdio ponudu a ako to ipak učini da će pravovremeno o tome obavijestiti kupca i Marina Stores  te naknaditi eventualnu štetu koju kupac pretrpi
• negativno manipulirati s cijenom ili se miješati u ponude drugih prodavatelja
• manipulirati s cjenovnom strukturom Lalizas Marina d.o.o  naknada odnosno troškova
• slati lažan, netočan, zbunjujući, pogrdan, klevetnički sadržaj putem e-pošte
• zaobići pravila MarinaStores webshop-a suspendiranjem svog računa ili ograničenjem na računu prenijeti svoj račun Marina Stores webshop-a i korisnički broj trećoj strani bez Lalizas Marina d.o.o. saznanja
• distribuirati viruse odnosno neke druge zlonamjerne tehnologije koje mogu nauditi MarinaStores webshopu ili interesima vlasništva korisnika Marina Stores  webshop-a
• prikupljati informacije o korisnicima uključivo mail adrese bez njihove suglasnosti

4. OVLAšTENJA MARINA STORES WEBSHOPA
4.1. Lalizas Marina d.o.o. nije dužan provjeravati niti na bilo koji način kontrolirati ponašanje korisnika Marina Stores webshop-a, ali može ako to procjeni potrebnim.

4.2. Zasnivanjem članstva, korisnici pristaju da se na njih, u skladu sa pravilima iz ovih Općih uvjeta poslovanja, primjene posljedice definirane u ovim Općim uvjetima poslovanja.

4.2.1. Marina Stores webshop-a zadržava pravo da izbriše ponude tekst, slike, ili bilo koji drugi materijal sa MarinaStores webshop-a u bilo kom trenutku bez posebnog obrazloženja. Ovo se odnosi naročito, ali se ne ograničava, na ponude smještene u neodgovarajuću tržišnu kategoriju, ponude sa neuobičajeno niskim cijenama. ponude koje su očigledno neozbiljne, nepotpune ili se protive svrsi Marina Stores webshop-a, na ponude kojima se vrši, ili se na bilo koji način povezane sa izvršenjem kaznenih djela ili slično.

4.2.2. Povodom brisanja, ni član, niti bilo koja treća osoba ne može ostvarivati bilo kakva prava ili postavljati zahtjeve prema Lalizas Marina d.o.o. zbog navedenog brisanja.

4.2.3. Marina Stores webshop  također zadržava pravo da, bez prethodnog obavještavanja i bez obrazloženja preimenuje, podjeli, spoji, izbriše, ponovo uspostavi ili na bilo koji drugi način izmjeni ponuđenu kategoriju, kao i da se premjesti postojeću ponudu iz jedne u drugu relevantnu kategoriju.

4.2.4. Lalizas Marina d.o.o. sadržava pravo da obriše takve ponude bez prethodnog obavještenja prodavatelja.

5. DOSTAVA

5.1. Na Marina Stores webshopu dostavu od Prodavatelja do Kupca vrši dostavna služba koju je odabrao Lalizas Marina d.o.o.  na cijelom teritoriju Hrvatske.

5.2. U trenutku kad je kupac finalizirao narudžbu na Marina Stores  webshop-a prima obavijest i račun putem e-maila.

5.3. Proizvodi moraju biti adekvatno pakirani za prijevoz robe.

5.4. Pod adekvatnim pakiranjem pošiljke podrazumijeva se stavljanje sadržaja pošiljke u odgovarajuću ambalažu (omot, kutiju, kovčeg i sl.) zbog sprječavanja oštećenja ili umanjenja njenog sadržaja ili sadržaja drugih pošiljaka za vrijeme prijevoza.

5.5. Pakiranje mora odgovarati sadržaju i obliku pošiljke, veličini, masi i vrijednosti pošiljke te uvjetima i duljini relacije na koju se prenosi.

6. REKLAMACIJE

6.1. Lalizas Marina  d.o.o. posreduje u reklamacijama od strane kupca prema dobavljaču na način da je portal Marina Stores webshop komunikacijski kanal preko kojeg informacija o reklamaciji ide od kupca prema prodavateljima.

6.1.1. Reklamacija od Kupca je pravovremena ako je podnijeta u zakonskom roku od sedam dana od datuma primitka pošiljke od strane dostavne službe Marina Stores webshopu.

6.2. Prodavatelj se obavezuje prihvatiti sve reklamacije od Kupca u zakonskom roku koji je predviđen za trgovinu putem Interneta i snositi troškove dostave.

6.3. U slučaju da Kupac prije nego što je primio pošiljku odustane od kupovine iz bilo kojeg razloga u zakonskom roku Lalizas Marina d.o.o. će Kupcu vratiti cjelokupan iznos uplate umanjen za eventualne već nastale troškove dostave.

6.4. Odgovornost Lalizas Marina d.o.o. odnosi se samo na odgovornost trgovinskog zastupnika te obveze utvrđene ovim Općim uvjetima poslovanja. Sporne odnose koji proistječu iz Ugovora o kupoprodaji rješavaju Prodavatelj i Kupac. Lalizas Marina d.o.o. otklanja odgovornost za sve što nije obuhvaćeno obvezom trgovinskog zastupnika iz Ugovora o trgovinskom zastupanju zaključenom s Prodavateljem te ovim Općim uvjetima poslovanja.

7. POVRAT SREDSTAVA

7.1. Nakon preuzimanja robe kupac može u roku od 14 dana vratiti preuzetu robu prodavatelju pod slijedećim uvjetima:

7.1.1. Ako vraća neraspakirani proizvod u originalnoj ambalaži kupac snosi troškove dostave i otpreme a prodavatelj će mu vratiti čitavu uplaćenu kupoprodajnu cijenu za proizvod.

7.1.2. Ako vraća raspakirani proizvod koji nije koristio i originalnu ambalažu kupac snosi troškove dostave i otpreme, a prodavatelj će mu vratiti uplaćenu kupoprodajnu cijenu za proizvod umanjenu za 20%.

7.1.3. Ako vraća korišteni proizvod kupac snosi troškove dostave i otpreme, a prodavatelj će mu vratiti uplaćenu kupoprodajnu cijenu za proizvod umanjenu za 40%.

7.1.4. Ako je kupac naručio proizvod koji je naručen isključivo za njega nema mogućnosti povrata proizvoda, osim u slučaju reklamacije proizvoda

7.2. Prodavatelj određuje u koju kategoriju spada vraćeni proizvod nakon što mu ga kupac vrati.

7.3. Proizvod koji bude oštećen nakon preuzimanja od strane kupca prodavatelj nema obvezu preuzeti u povratu, te nema obvezu povrata uplaćene kupoprodajne cijene.

7.4. Proizvod koji nema garanciju i svu pripadajuću dokumentaciju koja je bila u proizvodu nakon preuzimanja od strane kupca, prodavatelj nema obvezu preuzeti u povratu, te nema obvezu povrata uplaćene kupoprodajne cijene.

7.5. U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

7.6. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili u roku od 30 dana od odobrenja povrata sredstava.

7.7. Da bi ostvario pravo na jednostrani raskid, potrošač mora trgovcu pisano dostaviti obavijest u kojoj navodi da raskida ugovor. Obavijest mora biti napisana na trajnom mediju i sadržavati podatke koji su niže naznačeni. a može biti dostavljena kao pismo poslano poštom ili elektronička pošta.

7.8. Pravo na jednostrani raskid ugovora počinje teći od datuma isporuke, tj. datuma za osobno preuzimanje pošiljke.

Podrška

Tu smo za Vas! imate pitanja vezanih uz narudžbe, proizvode, slobodno nas kontaktirajte na gore navedene brojeve telefona.

Komentari

Cijenimo Vaše mišljenje! Ostavite komentare na proizvode koje ste kupili i pomognite na taj način ostalim kupcima.

Sigurno plaćanje

Kupujte online bez straha! Sve transakcije se obavljaju u sigurnom prostoru Societe Generale.

Jasni troškovi

Prije nego potvrdite plaćanje, sve će biti jasno izraženo, bez dodatnih skrivenih troškova.